Sivukartta

Ruskealan Keinosten sukuhistoria alkaa
Michel Keinoista v. 1729–Kuvia
Temitänmäen KeinosistaSukutapaamisetKeinosen Sukuseuran sukukokous pidettiin 25.-26.04.2015 Tyrvännöllä, Petäys Resort -vapaa-ajan keskuksessa.  Ohessa vierailimme Lepaan viinitilalla.
Juttu ja kuvat Marja-Leena:

 "Keinosen sukuseuran jäseniä kokoontui 25.-26.4.2015 Petäys Resort –hotelliin Tyrvännöllä. Lounaan jälkeen oli vuorossa retki Lepaan puutarhaoppilaitoksen puutarha-, myymälä- ym. tiloihin. Lepaan kartano on Hämeen vanhimpia asuinkartanoita. Kartanossa on ollut 1700- ja 1800-luvuilla istutettuja erilaisia puutarhoja ja puistoja. Kartanon viimeinen omistaja Karl Fredrik Packalen luovutti tilat testamentissaan valtiolle puutarha- tai maanviljelyskoulua varten. Lepaan puutarhaoppilaitos perustettiin vuonna1912.
Lepaan kartano, tilan päärakennus, on perimätiedon mukaan ollut samalla paikalla jo 1600-luvulla, mutta nykyinen empiretyylinen ulkoasu on peräisin 1800-luvun alusta. Lasiveranta on todella kaunis ja siellä voi nauttia kauniista säästä ym. Sisätiloissa toimii ravintola, joka on avoinna opiskelijoille ja matkailijoille.
Varsinaiset opiskelutilat ovat eri rakennuksissa, jotka muodostavat neljältä sivulta rakennetun pihaneliön. Alueen läpi kulkee tuulimyllylle, myöhäiskeskiaikaiselle kivisakastille ja siihen liittyvälle, kiviaidan ympäröimälle hautausmaalle päättyvä tie.
Kierrellessämme hedelmäpuutarhassa totesimme, että omenapuut oli leikattu mataliksi. Helpotti omenien poimimista. Erikoisin omenapuu oli kuitenkin erään opistorakennuksen päädyssä. Kummankin puun oksat oli tukiristikon avulla ohjattu kasvamaan seinän suuntaisesti. Puut kukkivat keväällä ja tekivät myös omenia.
Myymälässä saimme ihastella kasvihuoneiden tuotteita, mm. tomaatteja ja muita vihanneksia. Tilan marjoista valmistettuja viinejä sai ostaa kotiin viemisiksi. Pihapiiriin kuului myös savipaja ja savituotteiden myymälä. Savesta voi tosiaan valmistaa monenmoista!

Retken jälkeen oli vuorossa varsinainen sukukokous. Käsiteltäviä asioita olikin runsaasti. Varsinkin vuoden 2017 sukuseuran 20-vuotisjuhlakokous Joensuussa herätti keskustelua.

Illallisen jälkeen kokoonnuttiin takkahuoneeseen, jossa puheenjohtaja näytti matkakuvia Vietnamista ym. paikoista. Sunnuntaiaamuna oli jumalanpalvelus Tyrvännön kirkossa ja muistohetki sankarihaudalla."


                            


Keinosen suvun tunnuksen on suunnitellut Lea Nurminen (os. Keinonen)

© Keinosen Sukuseura ry. Powered by CMSimple. Ulkoasun loivat QR-Media ja Whitewall (muokkaa)