Sukutapaamiset

  • 1988 sukuseuran perustamispöytäkirja allekirjoitetaan Joensuussa.


  • Toimintakausi 2010-2011 Keinosen sukuseuran sääntämääräinen sukukokous ja sukujuhla pidettiin 12-13.6.2010 Kokoushotelli Elohovissa Vihdissä. Kuusitoista vuotta sukuseuran puheenjohtajana toiminut Leo Keinonen luovutti verovastuun ristiinalaiselle Kalevi Keinoselle. Kokouksessa oli mukana 31 osanottajaa. Virallisen kokouksen ohessa oli mahdollisuus saunoa ja ryhmiin kokoonnuttiin  selvittämään omia sukuhaaroja. Nuuksion kansallispuistossa teimme patikkaretken Kurjolammen ympäri, nk. Klassarin kierroksen. Kotaillassa muisteltiin ja laulettiin.
  • Toimintakausi 2012-2014 Sääntömääräinen sukukokous pidettiin 9. – 10.6.2012 Ristiinassa, Loma- ja kokoushotelli Heimarissa, Saimaan rannalla, upeissa maisemissa. Kokousta isännäipuheenjohtaja Kalevi Keinonen.  Kokouksessa oli läsnä 43 osanottajaa. Kokouksen jälkeen lähdimme risteilylle Astuvansalmen kalliomaalauksille. Risteilyn ja päivällisen jälkeen oli illanistujaiset muisteloitten kera. Sunnuntaina 10.6.  teimme sukuselvityksiä ja sukukokouksen päätteeksi veimme kukkatervehdykset  sankarihaudalle.
  • Välivuoden tapahtumia 2013 Kevät 2013  alkoi murheellisissa merkeissä, kun Ruskealan kirkossa ”Herran kukkarossa”  syttyi tulipalo 18.3.13. Hyvä uutinen oli se, että jo kesäkuun alkuun mennessä pahimmat vahingot oli korjattu ja kirkko oli jo toiminnassa koko syksyn . Kesäkuussa kokoonnuimme  Rantasalmella ulkoiluhenkiseen, vapaamuotoiseen tapaamiseen  8.-9.6.2013 Lomakeskus Järvisydämessä. Ohjelmassa oli  patikointia ja seurustelua. Mukana oli 17 osanottajaa, porukkaa oli  ”vauvasta vaariin”. 19.10.13 tuli viesti Kalevin kuolemasta. Hänelle kirkon palo oli kuin niitti tässä elämässä.  Pahemmasta mielipahasta toivuttuaan hän pääsi käymään kesällä vielä kahteen kertaan Ruskealassa  ja omalla kotipaikallaan.  Siunaus- ja muistotilaisuus pidettiin 9.11. Puheenjohtaja Juhani  Keinonen ja Marja-Leena  Ikonen osallistuivat tilaisuuteen sukuseuran puolesta. Kaija oli auttamassa Reijaa järjestelyissä. Teo Keinosen siunaus- ja muistotilaisuus oli 13.12.13 Tommolan kappelissa Pälkäneellä.  Teon toivomuksen mukaisesti sukuseura osallistui kukkien lisäksi vähävaraisille suunnattuun keräykseen. Vuonna 2014 olisi ollut virallisen vuosikokouksen aika, mutta kokousta ei kutsuttu koolle. Sukuseura piti yhteyttä sähkäpostilla.
  • 2015 Sukuseuran kokous pidettiin 25.-26.04.2015 Tyrvännällä, Petäys Resort -vapaa-ajan keskuksessa.

Marja-Leena muisteli sukukokousta näin: Lounaan jälkeen oli vuorossa retki Lepaan puutarhaoppilaitoksen puutarha-, myymälä- ym. tiloihin. Lepaan kartano on Hämeen vanhimpia asuinkartanoita. Kartanossa on ollut 1700- ja 1800-luvuilla istutettuja erilaisia puutarhoja ja puistoja. Kartanon viimeinen omistaja Karl Fredrik Packalen luovutti tilat testamentissaan valtiolle puutarha- tai maanviljelyskoulua varten. Lepaan puutarhaoppilaitos perustettiin vuonna1912. Lepaan kartano, tilan päärakennus, on perimätiedon mukaan ollut samalla paikalla jo 1600-luvulla, mutta nykyinen empiretyylinen ulkoasu on peräisin 1800-luvun alusta. Lasiveranta on todella kaunis ja siellä voi nauttia kauniista säästä ym. Sisätiloissa toimii ravintola, joka on avoinna opiskelijoille ja matkailijoille.  Varsinaiset opiskelutilat ovat eri rakennuksissa, jotka muodostavat neljältä sivulta rakennetun pihaneliän. Alueen läpi kulkee tuulimyllylle, myähäiskeskiaikaiselle kivisakastille ja siihen liittyvälle, kiviaidan ympäräimälle hautausmaalle päättyvä tie. Kierrellessämme hedelmäpuutarhassa totesimme, että omenapuut oli leikattu mataliksi. Helpotti omenien poimimista. Erikoisin omenapuu oli kuitenkin erään opistorakennuksen päädyssä. Kummankin puun oksat oli tukiristikon avulla ohjattu kasvamaan seinän suuntaisesti. Puut kukkivat keväällä ja tekivät myäs omenia. Myymälässä saimme ihastella kasvihuoneiden tuotteita, mm. tomaatteja ja muita vihanneksia. Tilan marjoista valmistettuja viinejä sai ostaa kotiin viemisiksi. Pihapiiriin kuului myäs savipaja ja savituotteiden myymälä. Savesta voi tosiaan valmistaa monenmoista! Retken jälkeen oli vuorossa varsinainen sukukokous. Käsiteltäviä asioita olikin runsaasti. Varsinkin vuoden 2017 sukuseuran 20-vuotisjuhlakokous Joensuussa herätti keskustelua. Illallisen jälkeen kokoonnuttiin takkahuoneeseen, jossa puheenjohtaja näytti matkakuvia Vietnamista ym. paikoista. Sunnuntaiaamuna oli jumalanpalvelus Tyrvännän kirkossa ja muistohetki sankarihaudalla.”

2018 Sukuseuran 30-vuotisjuhlaa vietettiin 18-19.8.2018 Kontiolahdella. Ohjelmassa oli sukukokous, juhlaohjelmaa, seurustelua ja retki Eeva Ryynäsen Paateriin ja Rukajärvikeskukseen. Seuran perustamiskokous oli Joensuussa vuonna 1988. Sopimuskirja yhdistyksen rekisteröinnistä allekirjoitettiin 11.10.1997, eli siitäkin on jo kulunut 20 vuotta.

2020 Keinosen Sukuseura ry:n sukukokousta ja sukuseuran vuosijuhlaa vietettiin 22.-23.8.2020 Kyyhkylän kartanossa, Mikkelissä. Lauantai 22.8. 2020 tapasimme yhteisellä lounaalla Kyyhkylän kartanon salissa ja pidimme sukukokouksen Hotelli Rusthollissa. Kokouksen aluksi lauloimme Karjalaisten laulun ja pidimme hiljaisen hetken pois nukkuneiden suvun jäsenten muistoksi. Kokouksen puheenjohtajan Mikko Sivulaisen johdolla käsittelimme toimintakertomukset vuosilta 2018-2019, talouden ja tili- ja vastuuvapauden, jäsenasiat ja sukuselvitykset.

2022
Keinosen Sukuseura ry:n vuosikokous ja sukutapaaminen pidettiin 13.-14.8.2022 Hotelli Tallukassa Vääksyssä. Sukukokoukseen osallistui 26 aikuista ja kaksi lasta.